•Tentoonstelling ‘Kees Verwey’ sluit af met 1 917 bezoekers•Zitdag school- en studietoelagen op 24 januari in zaal 4 op het OCMW•Jakob Smitsmuseum Mol gesloten van 9 tot en met 29 januari•...

Tentoonstelling ‘Kees Verwey’ sluit af met 1 917 bezoekers
Het Jakob Smitsmuseum ontving maar liefst 1 917 bezoekers voor de overzichtstentoonstelling ‘Kees Verwey’.
Door succes werd de tentoonstelling van deze grote Haarlemse kunstenaar verlengd tot 6 januari. Als aquarellist wordt Kees Verwey gerekend tot de absolute wereldtop.
 
Zitdag school- en studietoelagen op 24 januari in zaal 4 op het OCMW
Op donderdag 24 januari vindt tussen 16 en 21 uur een zitdag plaats voor school- en studietoelagen. Je kan er terecht voor hulp bij het indienen van een aanvraag. Iedereen is welkom in het OCMW, zaal 4, Jakob Smitslaan 22.
 
Velen vergeten het of durven het niet te vragen. Nochtans heeft één op vier leerlingen recht op een school- of studietoelage. Dit vanaf de eerste kleuterklas. Een toelage levert een mooie bijdrage om de kosten in het kleuter, lager, secundair en hoger onderwijs draaglijk te maken. Daarom organiseert de dienst samenlevingsopbouw deze zitdag.
 
Wat breng je mee naar de zitdag?
·         identiteitskaart pincode
·         bewijs van huurcontract kotstudent of attest verblijf op internaat
·         bewijs van alimentatiegeld
·         bewijs van leefloon
·         bewijs van ziekte- en invaliditeitsuitkering
·         nummer van je bankrekening
·         inschrijvingsbewijs school wanneer je kind in het buitenland studeert
·         rijksregisternummer van de leerling
·         rijksregisternummer van beide ouders
·         rijksregisternummer van alle inwonende personen
 
Meer info:
·         OCMW, dienst samenlevingsopbouw, samenlevingsopbouw@dsomol.be, 014 33 16 19
·         De school
·         Vlaamse infolijn 1700
·         www.studietoelagen.be of studietoelagen@vlaanderen.be
 
 
Jakob Smitsmuseum Mol gesloten van 9 tot en met 29 januari
Het Jakob Smitsmuseum sluit zijn deuren van woensdag 9 tot en met dinsdag 29 januari. In deze periode ondergaat het museum een ware opfrisbeurt. Vanaf woensdag 30 januari zijn bezoekers opnieuw welkom van woensdag tot zondag, telkens van 14 tot 18 uur.
 
 
‘Computerbad’ voor 55-plussers, start lessenreeksen op 23 januari en 6 februari
Op woensdag 23 januari en op 6 februari start de seniorendienst met een vierdelige lessenreeks ‘computerbad’ voor 55-plussers. De lessen gaan telkens door van 9 tot 12 uur in zaal 3 van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Vooraf reserveren via 014 33 07 43. De deelnameprijs bedraagt 10 euro, lesmateriaal en koffie inbegrepen.
 
Samen met vier andere 55-plussers volg je een computerbad. Andere senioren leggen op een eenvoudige en praktische manier uit hoe je bijvoorbeeld een computer moet opzetten, iets opzoeken, iets bewaren, … Dit alles op jouw tempo.
 
> Data lessenreeks 1:
·         woensdag 23 januari
·         vrijdag 25 januari
·         maandag 28 januari
·         woensdag 30 januari
 
> Data lessenreeks 2:
·         woensdag 6 februari
·         vrijdag 8 februari
·         woensdag 13 februari
·         vrijdag 15 februari
 
Zelf een ‘computerbad’ organiseren?
Wil je zelf een groepje vormen met vijf vrienden, vriendinnen, familieleden (55-plussers) om samen een computerbad te volgen? Contacteer dan de seniorendienst. Jullie kiezen zelf een plaats en een tijdstip waarop de lessen doorgaan. Wij maken een afspraak met de lesgever.
 
Meer info en inschrijven: seniorendienst, 014 33 07 43, seniorendienst@gemeentemol.be
 
 
Schrijf in voor gratis EHBO-cursus Rode Kruis die start op 19 januari
Rode Kruis Vlaanderen afdeling Mol organiseert een gratis EHBO-cursus. Iedereen vanaf 16 jaar kan deelnemen. De cursus omvat acht lessen die telkens doorgaan op zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur. De eerste les vindt plaats op 19 januari in ’t Getouw en eindigt op 23 maart. Je moet vooraf inschrijven.
 
Wie snel kan optreden na een ongeval, voorkomt vaak erger. Eerste hulp verlenen is makkelijker dan je denkt. Met kleine, eenvoudige handelingen kan je al veel doen: een brandwonde afkoelen onder de kraan, een bloeding onder controle houden met een drukverband,... Door veel te oefenen raak je vertrouwd met het proces van eerstehulpverlening en merk je dat het helemaal niet zo moeilijk is.
 
Het Rode Kruis wil het je graag leren. Ook de nieuwe technieken omtrent reanimatie en het gebruik van het AED-toestel worden aangeleerd. Zo is er altijd iemand in de buurt die hulp kan bieden als er iets gebeurt.
 
Meer info: Rode Kruis Mol, 014 81 51 40 of 0474 98 88 10,  patrick.luyten@abesco.bewww.rodekruis.be